Návrat na hlavní stranu

Turistické známky [ Turistická známka ]

V roce 2000 se turisté začali setkávat na cestách českými a moravskými horami s Turistickými známkami. Tyto kulaté, dřevěné, vypalované suvenýry se od té doby rozšířily na téměř sedm set hradů, zámků, tvrzí, rozhleden, historických měst a dalších pamětihodností.

Pravidelně vycházejí ve spolupráci s Kartografií Praha a.s. nové Mapy turistických známkových míst. Automaticky je dostanou domů všichni, kdo kvůli Turistickým známkám korespondovali a jejichž adresa je v databázi KČT. Nesnáze s nalezením Turistického známkového místa pomůže řešit také obnovená edice populárních turistických map v měřítku l:100.000. Tyto mapy obsahují naučnou textovou část i se seznamem Turistických známkových míst a jejich konkrétní umístění ve čtverci, doplněné piktogramem. Čím dál více turistů má také přístup na internet, takže aktuální informace na www.turisticke-znamky.cz jsou stále sledovanější. Množství aktivních webových odkazů navíc tvoří jeden z nejkomplexnějších informačních zdrojů, kde se lze dozvědět vše potřebné o libovolném městě či regionu, kde se Turistické známkové místo nachází. Také zde bude uveřejněn seznam Výročních turistických známek.

Od roku 2003 bylo zahájeno masivnější rozšiřování Turistických známek na Slovensku, spojené s vytvořením "Slovenské ambasády Turistických známek" v Levoči. Bude zajišťovat jak vlastní budování systému, tak také komunikaci se sběrateli a vydávání map. Slovenské známky budou mít své vlastní číslování, své vlastní Prémiové a Putovní známky. Jejich kupony jsou odlišeny barevně i mikrotextem. Bližší informace jsou na internetu a budou i v tištěné podobě vkládány do nových Map turistických známkových míst.


Turistické známky s.r.o.
PO BOX 21 C,
795 Ol Rýmařov

KONTAKTNÍ ADRESA:

Turistické známky s.r.o.
Hornoměstská
795 01 Rýmařov
Česko (CZ)
tel: (+420) 554 211 203

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.turisticke-znamky.cz

Typ záznamu: Turistická známka
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 29.03.2004 v 09:18 hodin

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm