Návrat na hlavní stranu

Karamelové řezy

4 vejce, 200 g pískového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 5 lžic horké vody, 1 lžička prášku do pečiva. Náplň: 250 g krystalového cukru, 8 lžic vody, 1/4 l mléka, 3 lžíce škrobové moučky, 1 vanilkový cukr, 200 g másla nebo Hery. Poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce horké vody, 1 lžička rumu
Celá vejce učleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a ušleháme dohusta. pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto vlijeem do vymaštěného, hrubou moukou vysypaného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme. Po vychladnutí naplníme krémem. Cukr vsypeme na pánvičku a nad mírným planemen mícháme, až zežloutne. Pak jej zalijeme vodou a povaříme. Mléko smícháme se škrobovou moučkou, přidáme vanilkový cukr a uvaříme krém. Do krému vmícháme karamel a po ochlazení změklé máslo. Krémem potřeme rozkrojený piškot a povrch přelijeme dohladka umíchanou polevou.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm