Návrat na hlavní stranu

Kuře s houbami po vodňansku

1 středně velké kuře, 50 g másla nebo rostlinného tuku, 1 cibule, 100 g čerstvých hub (hříbků), 1 šálek kysané smetany, půl lžíce mouky, sůl
Očištěné kuře naporcujeme, pokud možno alespoň částečně vykostíme, dílky kuřete pak osušíme a opečeme na tuku dorůžova. Pak k masu přidáme jemně posekanou cibuli, zpěním ji, kuře osoíme, podlijeme naběračkou vařicí vody, přidáme očeštěné, na plátky pokrájené hříbky a dusíme. Když je kuře měkké, vyjmeme je, šťávu zalijeme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, a chvíli mírně vaříme. Pokrm podáváme s dušenou rýží a hlávkovým salátem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm