Návrat na hlavní stranu

Zapečená kapusta

20 g másla, 20 g cibule, 200 g kapusty, 5 g hladké mouky, 1 malý stroužek česneku, sůl, 50 g šunky, strouhanka. Na těstíčko: 1 dl mléka, 1 vejce, sůl, 30 g hladké mouky, citrónová kůra
Na msála zpěníme cibuli, přidáme odbře omytou, nadrobno nakrájenou kapustu, podijeme vodou a dusíme doměkka. Měkkou kapustu zaprášíme moukou, podlijeme dvěma lžícemi vody, přidáme česnek utřený se solí a usekanou šunku. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme dušenou kapustou a zalijeme těstíčkem. Kapustu pečeme do červena. Těstíčko připravíme takto: v mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl, mouku, nastrouhanou citrónovou kůru a vypracujeme hladké těstíčko.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm