Návrat na hlavní stranu

Zeleninový řízek

250 g míchané zeleniny (mrkev, květák, kapusta, brukev), 20 g hladké mouky, 1/8 l mléka, sůl, 1 vejce. Na obalení: 20 g hladké mouky, 1/2 vejce, 1/16 l mléka, 40 g strouhanky, 100 g tuku na smažení
Zeleninu uvaříme v osolené vodě, necháme prochladnout a drobně usekáme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným mlékem a rozmícháme na hustou, hladkou kaši. Do kaše přidáme usekanou zeleninu, vejce a sůl, Vše dobře promícháme a tvoříme placičky, které obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce a ve strouhance. Řízky smažíme v rozpáleném tuku po každé straně tři minuty.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm