Návrat na hlavní stranu

Dvoubarevné oříškové cukroví

1. těsto: 300 g hladké mouky, 140 g másla (tuku), 70 g moučkového cukru, 2 žloutky. 2. těsto: 4 žloutky, 150 g práškového cukru, 210 g práškového cukru, 210 g mletých ořechů, tabulka čokolády nebo trochu kakaa, rybízová marmeláda, tuk na vymazání
Z hladké mouky, cukru, másla a žloutků rychle zpracujeme na vále těsto, rozválíme na tenkou placku, pomocí válečku přendáme na plech potřený tukem a dáme do vyhřáté trouby napolovic upéct. Mezitím připravíme druhou hmotu. Žloutky třeme s cukrem do zpoěnění, přimícháme mletá ořechová jádra, čokoládu nebo kakao a z bílků sníh. Když je první těsto zpola upečené, potřeme je rybízovuo marmeládou, na to rozetřeme druhé těsto a ještě na chvíli v mírné troubě zapečeme. Ještě vláčné po vytažení z truby nakrájíme na proužky.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm